U utorak 14. svibnja uspješno je završena filmska radionica Moj prvi dokumentarac, koju je tijekom svibnja i lipnja u Osnovnoj školi Braće Radić u Pridragi provodila naša udruga. Filmsku radionicu pohađali su učenici iz 5. i 6. razreda i njihova profesorica Hrvatskog jezika Slavica Oštrić. Radionica se odvijala utorkom (dva školska sata) i petkom (tri školska sata) tijekom koje je voditelj Luka Klapan svoje znanje i vještine o dokumentarnom filmu usmjerio na izobrazbu mladih filmaša pa su polaznici tako osim rukovanja s kamerom naučili i osnove snimanja filmskog materijala te montažu slike i zvuka.

Cilj radionice između ostalog bio je i odabir ideje za snimanje kratkog dokumentarnog filma u čemu su prevagu odnijeli magarci u vlasništvu gospodina Zorana Batura, potom je uslijedila organizacija snimanja i izvršeno je terensko snimanje u zaseoku Baturi. Prije pripreme za montažu prokomentirali smo snimljeni materijal koji smo na posljetku i montirali.

Zaključak, radionica Moj prvi dokumentarac bila je prava mješavina teorijskog i praktičnog dijela, međutim većina vremena provedena je u učionici pa stoga kreativni učenici željno očekuju slijedeću radionicu kako bi više vremena proveli snimajući na terenu.

ztkzd.hr/radionica-dokumentarnog-filma-u-os-brace-radic-pridraga/

Ton…ide…kamera…ide…akcija!
Polaznici filmske radionice na setu
Pauza za vrijeme snimanja
Intervju s gospodinom Zoranom Baturom