Dokumentarni film Tragovi, nakon što je prikazan na 30. Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu te na 16. Reviji dokumentarnog filma FIBULA u Sisku uvršten je u katalog 37. Short Film Marketa, sajma koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu.

Naš dokumentarac bit će dio ovogodišnje festivalske Digitalne videoteke koja omogućuje gledanje svih filmova koji su prošli festivalsku selekciju, ali i svih filmova prijavljenih na taj festival. Pristup usluzi Digitalna videoteka za vrijeme trajanja festivala, i tijekom cijele godine nakon njegova završetka (do 31. prosinca 2022.) imat će tako mnogi filmski profesionalci (festivalski programeri, distributeri, TV i VOD kupci).

Međunarodni sajam kratkometražnog filma Clermont-Ferrand svake godine održava se u regiji Auvergne u unutrašnjosti Francuske i jedan je od vodećih svjetskih festivala kratkometražnog filma, i jedini festival posvećen isključivo kratkometražnom filmu te je drugi najveći festival u Francuskoj po posjećenosti (nakon Cannesa). Ove godine njegovo 44. izdanje održava se od 28. siječnja do 5. veljače.

https://shortfilmwire.com/fr/2022