Današnjim posjetom Osnovnoj školi Krune Krstića u zadarskim Arbanasima održano je i naše zadnje izlaganje o oblicima filmskog zapisa, u školskoj 2022./2023. godini. Naime, danas smo izlaganje održali učenicima 6. d razreda, a daljnju suradnju nastavljamo i u narednoj 2023./2024. školskoj godini.

Arbanaška osnovna škola, koja se nalazi na samoj obali mora, u predjelu Zadra koji se zove Arbanasi od 1992. godine nosi ime Krune Krstića, hrvatskog jezikoslovca i leksikografa, inače rođenog Arbanasa. Najstariju zadarsku školu danas pohađa 572 učenika u 31 razrednom odjeljenju.

Jedina solucija, udruga za audiovizualnu umjetnost, u školskoj 2022./2023. godini na području Zadarske županije posjetila je dvanaest osnovnih škola i u višim razredima, u sklopu Kulture i medija, učenicima održala izlaganja o oblicima filmskog zapisa. Izlaganjima je obuhvaćeno ukupno 642 učenika i 32 profesora. Također je održana i jedna filmska radionica koju je pohađalo 22 učenika i 11 profesora.

Kako bismo i dalje poticali i promicali filmsku i medijsku pismenost Jedina solucija će u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji s osnovnim školama u Zadarskoj županiji nastaviti kontinuirano provoditi svoju inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu.

U nastavku nekoliko fotografija učeničkih radova u Osnovnoj školi Krune Krstića.