Učenicima osmog razreda u Osnovnoj školi Petra Zoranića u Jasenicama voditelj naše udruge Luka Klapan u srijedu je govorio o kameri i snimanju. Znatiželjni osmaši na blok satu Hrvatskog jezika mogli su tako vidjeti pravu filmsku kameru te slušati o osnovnim skupinama oblika filmskog zapisa: stalnim svojstvima filma (kadar i okvir), položajima kamere (planovi, kutovi, stanja) zatim o slikovnim odlikama filma (crno-bijela tehnika, film u boji, kompozicija, osvjetljenje, mizanscena, objektivi) te o zvukovima (šumovi, govor, glazba) i montaži.

Ovom inicijativom Jedina solucija u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, prvenstveno sa željom da se u mladima stvara ljubav i želja za filmskim stvaralaštvom i filmom uopće, kroz medijsku pismenost provodit će edukaciju te će članovi udruge volontiranjem i humanitarnim radom mladima u Zadarskoj županiji približiti film i filmsku kulturu.

Zahvaljujemo se ravnateljici Ani i profesorici Hrvatskog jezika Miri na ljubaznoj susretljivosti i visokoj profesionalnosti.