U ponedjeljak 18. studenog 2019. članovi Jedine solucije bili su na splitskoj premijeri dokumentarnog  filma Bruški martirij, koju je povodom Dana sjećanja na Vukovar organizirala Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu. Prije samog prikazivanja prisutnima se pozdravnim govorom obratila ravnateljica Grozdana Ribičić najavivši između ostalog i čitanja dviju prigodnih pjesama. Potom je voditeljica kulturnih programa GKMM Split Vesna Jukić-Oštrek čitala pjesmu Vukovar koju je napisala 19. studenog 2015. pod dojmom posjeta Ovčari i Vukovaru, a učenik 4. d razreda Osnovne škole Mertojak Split Roko Sinovčić pročitao je pjesmu Molitva za junaka za koju je nagrađen 2. nagradom na 1. Literarno-likovnom natječaju Velimir Đerek Sokol – Srce za Hrvatsku održanom 15. studenog ove godine u Imotskom. Potom je u miru i tišini, kako i dolikuje, prikazan film Bruški martirij koji vjerno rekonstruira ubojstva Marinovića u Bruški kod Benkovca što su ih svirepo i bez milosti počinili pripadnici Martićeve milicije 21. prosinca 1991.

Vrijedno je spomenuti i činjenicu kako su među gledateljima u dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu bili i svi učenici 4. razreda ll. gimnazije Split predvođeni razrednicom Magdalenom Mrčela. Nakon prikazivanja Bruškog martirija uslijedila je tribina s redateljem pa su prisutni iz prve ruke mogli više saznati o Bruški i događaju kojeg prikazani film obrađuje te općenito o ubojstvima nedužnih civila u Bukovici i Ravnim kotarima koja su počinjena tijekom Domovinskog rata. Luka Klapan najavio je i svoj četvrti film iz ciklusa o Domovinskom ratu koji obrađuje ubojstva civila u Korlatu, mjestu također u blizini Benkovca, a koji je trenutno u fazi postprodukcije.

Jedina solucija zahvaljuje Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu na dirljivoj i prekrasnoj organizaciji programa koji je prethodio prikazivanju dokumentarnog filma Bruški martirij.